Ik mis jou merk ik.xRowan

Ze sms-te me een tijd en een plaats. ‘Bij de tweede rotonde rechtsaf, doorrijden over de sluis, dan zitten we aan het water.’

Met de aanwijzingen die ze me gaf belande ik ergens aan het water tussen de vissersboten. Hier zou het moeten zijn, maar enig spoor van haar was mij nog bijster. Na een telefoontje werd mijn weg terug geleid naar de sluis.

We groetten elkaar en gingen op zoek naar haar vriendin. Bedacht als iemand met een duidelijke locatie, gewoon richting het water. Ik scheurde achter haar aan over de sluizen.

Water links, water rechts. Aan de verkeerde kant van het water konden we meteen na het uitstappen weer instappen om de zoektocht te vervolgen. We reden met hetzelfde tempo naar een hoger gelegen punt om onze ogen het verdere werk te laten doen. Na nog eens instappen rijden we weer gehaast over dezelfde wegen. Water links, water rechts.

Verderop bij de laatste sluis stond een auto. Met grof geweld werd de voorop rijdende auto op het gras geknald. Ik wist nog een klein plekje te vinden vlak achter haar. We liepen langs een steile helling, met onze handen vol met spullen, naar beneden.

Portret

Premery